Běžné problémy Volvo EX30 hlášené majiteli automobilů

Volvo EX30, kompaktní elektrické SUV, si získalo pozornost pro svůj elegantní design a pokročilé funkce. Jako každé auto má však své problémy. Tento článek popisuje běžné problémy Volvo EX30 hlášené majiteli a ukáže vám, jak je opravit.

Běžné problémy Volvo EX30 hlášené majiteli automobilů
Volvo EX30 2025, plně elektrické SUV

Běžné problémy Volvo EX30

1. Selhání informačního systému

Informační a zábavní systém ve Volvu EX30 je ústředním prvkem mnoha funkcí vozu. Problémy často vznikají ze softwarových závad, které způsobují zčernání obrazovky nebo přestane reagovat. Tyto problémy mohou být způsobeny chybnými aktualizacemi softwaru nebo poruchami hardwaru.

Objevily se zprávy o chybách v informačním a zábavním systému Volva EX30.
Objevily se zprávy o chybách v informačním a zábavním systému Volva EX30.

Toto je běžný problém, který hlásí mnoho majitelů vozů Volvo EX30. Někteří majitelé automobilů doporučují mít s sebou záložní navigační zařízení pro případ, že by tento systém selhal.

Volvo vydalo svolávací akce k vyřešení těchto softwarových problémů, které se týkají téměř 72 000 vozů.

Oprava a náklady

Oprava je obvykle aktualizace softwaru, kterou lze provést v autorizovaných servisních střediscích. Náklady jsou obvykle kryty zárukou, ale mimozáruční opravy mohou stát od 50 do 300 eur, v závislosti na rozsahu problému.

2. Selhání nabíjení baterie

Problémy s nabíjením baterie mohou pocházet z hardwarových i softwarových problémů. Vadné nabíjecí porty nebo kabely a také softwarové chyby mohou bránit správnému nabíjení vozu.

Někteří majitelé EX30 hlásí, že se auto může začít nabíjet, ale pak se náhle zastaví, aniž by bylo dosaženo plného nabití. Jiní hlásí, že jejich auta se nabíjejí mnohem déle než obvykle, a to i při použití rychlonabíječky.

Někdy může informační a zábavní systém nebo přístrojová deska zobrazovat chybové zprávy související s nabíjením, jako je „Chyba nabíjení“ nebo „Nabíjení zastaveno“.

Chyba nabíjení baterie vozu Volvo EX30
Chyba nabíjení baterie vozu Volvo EX30

Někteří další majitelé EX30 hlásí, že auto se nabíjí přerušovaně, přičemž proces nabíjení se spouští a zastavuje opakovaně. Někdy se auto po zapojení do zásuvky vůbec nenabíjí, přestože používá různé nabíječky a zásuvky.

Oprava a náklady

Možná budete muset vyměnit nabíjecí port nebo kabel, což stojí mezi 120 až 400 eur. Opravy softwaru jsou obvykle levnější.

3. Poruchy systému nouzového brzdění

Někteří majitelé EX30 hlásí, že systém nouzového brzdění se může aktivovat náhodně kvůli poruchám senzoru nebo chybám softwaru. Tento problém může být nebezpečný, zejména při vysokých rychlostech.

V některých jiných případech se systém neaktivoval, když bylo potřeba (zpožděná odezva), čímž se nepodařilo zabránit kolizi. Tento problém může být způsoben problémy se snímačem nebo softwarovými chybami.

Systém Volvo pro automatické brzdění plnou silou
Systém Volvo pro automatické brzdění plnou silou

Jde o poměrně vzácný, ale závažný problém. Volvo tento problém uznalo a zahrnulo opravy do širších aktualizací softwaru.

Oprava a náklady

Opravy jsou obvykle rekalibrací senzorů nebo aktualizací softwaru. Náklady se mohou pohybovat od 100 do 300 eur.

4. Funkce podpory řidiče nefungují

Někteří majitelé EX30 hlásí, že funkce jako adaptivní tempomat a asistent pro jízdu v pruzích někdy selhávají kvůli softwarovým chybám nebo problémům se senzory.

Tento problém je středně častý.

Asistenční funkce vozu Volvo EX30
Asistenční funkce vozu Volvo EX30

Oprava a náklady

Aktualizace softwaru jsou primárním řešením, na které se obvykle vztahuje záruka. Mimozáruční náklady se mohou pohybovat kolem 70 až 250 eur.

Je Volvo EX30 spolehlivé auto?

Volvo EX30 je relativně nové plně elektrické kompaktní SUV, které bylo představeno v roce 2023. Volvo má pověst výrobce bezpečných a obecně spolehlivých vozů a své zkušenosti aplikovalo na svou řadu elektrických vozidel.

Vzhledem k tomu, že EX30 je nový model automobilu, zatím nejsou k dispozici rozsáhlé reálné údaje o jeho dlouhodobé spolehlivosti. Shromáždění smysluplných statistik spolehlivosti obvykle trvá několik let, než je vůz na trhu.

Volvo EX30 z roku 2025
Volvo EX30 z roku 2025

O spolehlivosti Volva EX30 jsme doposud věděli toto:

  • Záruka a servis: Na model EX30 se vztahuje standardní záruka Volvo, která pokrývá tři roky nebo 100 000 kilometrů. Tyto záruční podmínky jsou poměrně typické pro luxusní značky automobilů a poskytují kupujícím jistý klid.
  • Testovací jízda: První recenze zdůrazňují výkon a kvalitu provedení EX30. Tento vůz je chválen pro svou ovladatelnost, dojezd a schopnost zrychlení, což jsou důležité faktory pro městské řidiče.
  • Dojezd a nabíjení: Některé recenze uvádějí, že dojezd EX30 může být za určitých podmínek, jako je jízda po dálnici, menší, než je inzerováno. To je něco, co je třeba zvážit, pokud plánujete časté cestování na dlouhé vzdálenosti.

Pokud zvažujete nákup EX30, doporučujeme:

  • Prozkoumejte aktuální recenze a zkušenosti majitelů automobilů
  • Zkontrolujte, zda nedošlo ke stažení z trhu nebo technické servisní bulletiny
  • Zvažte záruční krytí nabízené společností Volvo
  • Testovací jízda s autem

I když Volvo EX30 nabízí mnoho pokročilých funkcí, není bez problémů. Pravidelná údržba, rychlé aktualizace softwaru a používání vysoce kvalitních komponent mohou mnohé z těchto problémů zmírnit.

Nejnovější články

spot_img

Související články